Skip to main content

Bakken in de MASTER rvs koekenpannen….

  1. Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is.  Haal hem een half uur van tevoren uit de koelkast.
  2. Dep de biefstuk een beetje droog met een keukenpapiertje.
  3. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.
  4. Verhit wat olijfolie en boter in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden. Olijfolie kan deze hitte prima aan en boter zorgt voor een lekkere smaak en mooie kleur.
  5. Schroei het vlees op een hoog vuur in 1 minuut per kant goudbruin.
  6. Zet het vuur lager en bak de biefstuk nog een minuut of 3 – 4 voor een medium garing. Houd je van rare houd dan 3 minuten aan. Liever doorbakken dan is 6 minuten een goed uitgangspunt.
  7. Haal de biefstuk uit de pan en leg hem op een schone snijplank. Dek de biefstuk af met wat aluminiumfolie en laat hem zo 5 minuten rusten.
  8. Snijd de biefstuk in plakjes (dit noemen ze trancheren) en maak er een lekkere salade van. Of serveer de biefstuk met frieten en een lekker sausje.